Ofte stillede spørgsmål til fotografen

Som fotograf får jeg ofte de samme spørgsmål fra kunder, som ønsker at bruge mig til film eller billeder. Derfor har jeg valgt at samle dem her som en FAQ (Frequently Asked Questions )

Skulle du dog, ikke finde svar på dine spørgsmål, så kontakt mig endelig

Hvordan finder jeg en god fotograf i Odense?

Det kan nogle gange føles som en jungle at begive sig ud i, når du leder efter den rigtige person til at skyde dine billeder. Odense byder på et hav af fotografer i varierende stilarter, dygtighed og erfaring. Heldigvis siger et billede mere end tusind ord. Derfor vil jeg anbefale, at du besøger fotografens hjemmeside for at se hans arbejde. Man kan med andre ord kalde det hans eller hendes online portfolio, der ligger til frit skue. Her kan du studere fotografens billeder og notere dig, om de fortæller en historie til dig, om de er redigeret efter din smag, om de er korrekt eksponeret og etc.

Du behøves naturligvis ikke at forstå fotograf-lingo for at vide, om du kan lide et billede eller ej. Men brug gerne tid på at kigge ekstra godt på billederne. Hvad fungerer, og hvad fungerer ikke? Ønsker du et billede i samme stil? Eller kan du se, at fotografens arbejde er alsidigt, så I i fællesskab kan finde frem til netop den stil, du ønsker?

Fotograf i Odense - FAQ

Hvad skal jeg forberede inden en filmproduktion?

Inden selve optagelserne er det næsten obligatorisk at sikre, at der er ryddet godt op. Det lyder banalt, men kameraet fanger alt, og jeg oplever desværre ofte, at oprydning forud for en optagelse er blevet undervurderet.

Få styr på dette inden vi skyder filmen

Sørg for, at f.eks. et skrivebord er rent og pænt, fjern gule post-its og papirbunker, tøm skraldespanden på kontoret og eventuelt kom nye friske blomster i vaserne. Informer dine medarbejdere om optagelsesdagen(e), og planlæg med dem om eventuelle statistroller. Undgå produkter med store logoer, som ikke er dine egne, mens vi optager. Forberedelserne minder en hel del om en gæstemiddag, hvor du er vært. Der skal se fint og indbydende ud, inden gæsterne kommer – og optagelserne

Hvad koster en video til en virksomhed?

Det er beklageligvis ikke et spørgsmål, jeg på stående fod kan svare på. Det kommer nemlig an på rigtig mange faktorer at prissætte en virksomhedsfilm. Det kan sammenlignes med spørgsmålet om, hvad en bil koster. Det vil naturligvis komme an på mærket, modellen, udstyret, alderen, finansieringen, kørte kilometer osv. Det samme gælder når jeg skal prissætte en film.

Mere en bare optagelserne

Udover selve optagelserne er der mange opgaver forbundet med en produktion, som skal uddeles. Har jeg f.eks. ansvar for manuskript eller speak, storyboard, tidslinje, lysopsætning mm? Skal der hyres en stylist, skal statister eller skuespillere optræde i videoen eller skal en lydmand assistere? Har I en klipper og grafiker til postproduktion, og hvad med lydeffekter? Skal videoen leveres til TV eller til sociale medier? Jeg har erfaring med at tage hele ansvaret for produktionen, og kan også blive hyret ind som ét element i en stor opgave.

Spørgsmålet Hvad koster en video?

Er det spørgsmål, jeg oftest får. I stedet vil jeg spørge tilbage, hvad jeres virksomhed har behov for. I fællesskab vurderer vi så opgaven og aftaler en pris derefter.

Hvad skal jeg tage på til en fotografering?

Simplicity is key. Vælg neutrale og ensartede farver, gerne i klassiske snit. Det kan være en sort enkel overdel, et par tidsløse bukser eller en minimalistisk kjole. Medmindre at det er tøjet som skal i fokus, bør du overveje at droppe tern, store mønstre, tekst, logoer og print.

Ved portrætfotografering er det nemlig dig som person, som er udgangspunktet. Derfor skal din påklædning være neutral. Forsøg at undgå at bære en helt hvid trøje, da den hvide farve lyser op og fjerner fokus fra motivet.

Hvordan skal jeg posere på billeder?

Det er min fornemmeste opgave som fotograf at få dig til at fremstå så professionelt, naturligt og imødekommende som muligt. Alle mennesker er forskellige, har forskellige kropsholdninger, og nogle mener, at deres højre side er bedre end den venstre og vice versa. Du kan være helt tryg ved, at jeg hjælper dig til at slappe af foran kameraet, og være dig selv. Som fotograf hjælper jeg altid med god råd til hvordan du poserer/fremstår bedst. Et eksempel på en god posering til et professionelt portræt er, at du drejer siden lidt væk fra kameraet, men beholder ansigtet i fokus til kameraet. Hænderne kan du have i lommen. Har du hænderne over kors, er det vigtigt, at du husker at smile.

Poseringen kommer ofte naturligt

Det er dog ikke noget, du skal blive nervøs for. Selvom du ikke har nogen erfaring i at så foran et kamera, sørger vi for, at resultatet bliver vellykket. Det er også min erfaring, at poseringerne kommer helt naturligt, når du står foran kameraet. Jeg guider dig hele vejen igennem og sørger for en afslappet stemning, så dine billeder bliver naturlige og professionelle. Vi undgår det stive og opstillede look, og du kan altid få lov til at se billederne undervejs og vurdere, hvilke poseringer og udtryk, der virker for dig.

Dronefotograf | Dronebilleder over Odense By Night
Dronefotografering hos Forsvaret