fbpx

Medarbejderportrætter - Stemningsbilleder - Konferencebilleder

Det gode medarbejderportræt.

Der er ingen faste regler for, hvordan du tager et godt medarbejderportræt, da det afhænger af formålet med portrættet samt målgruppen.

Jeg har produceret medarbejderportrætter for blandt andet Carlsberg, PwC, Danske Bank mf. Generelt tilstræber jeg at opfylde disse punkter i mine portrætter:

  • Giver et ærligt og nuanceret billede af medarbejderen.
  • Billedet skal præsenterer medarbejderens baggrund og kompetencer.
  • Medarbejderportrættet skal indholde relevante oplysninger, der er relevante for let at forstået for målgruppen.
  • Portrættet skal være indbydende at se på.
  • Nogen gange inkluder jeg visuelle elementer i portrætterne, for at gøre dem mere indbydende og levende.

Medarbejderportrætter i din markedsføring.

Der er mange gode grunde til at bruge portrætter af dine medarbejder i markedsføring.

  • For det første kan medarbejderportrætter give et menneskeligt touch til din virksomhed, hvilket kan skabe en følelse af tillid og nærvær hos dine kunder.

  • Medarbejderportrætter kan også være med til at give en følelse af personlighed og individuelle historier, hvilket kan være med til at gøre din virksomhed mere “likeable”  for dine kunder.

  • Portrætter kan være en effektiv måde at vise, hvem der arbejder i din virksomhed og hvad de står for. Dette kan være med til at skabe en følelse af ærlighed og transparens omkring din virksomhed, hvilket kan være med til at øge kundernes tillid til din virksomhed.

  • Endelig kan medarbejderportrætter være en effektiv måde at differentiere sig fra konkurrenterne på, da mange mindre virksomheder ikke bruger portrætter i deres markedsføring.
Medarbejderportrætter - Medarbejderbilleder
Peter Schelde - Comwell - Direktør - Fotograf Claus Lillevang

Ofte stillede spørgsmål til fotografen:

Som fotograf får jeg ofte de samme spørgsmål fra kunder, som ønsker at bruge mig til film eller billeder. Derfor har jeg valgt at samle dem her som en FAQ (Frequently Asked Questions )
Skulle du dog, ikke finde svar på dine spørgsmål, så kontakt mig endelig

Det kan nogle gange føles som en jungle at begive sig ud i, når du leder efter den rigtige person til at skyde gode billeder af dig og/eller dine medarbejder. Odense byder på et hav af fotografer i varierende stilarter, dygtighed og erfaring. Heldigvis siger et billede mere end tusind ord. Derfor vil jeg anbefale, at du besøger fotografens hjemmeside for at se deres arbejde. Her kan du studere fotografens billeder og notere dig, om de fortæller en historie til dig, om de er redigeret efter din smag, om de er korrekt eksponeret og etc.

Du behøves naturligvis ikke at forstå “fotograf-sproget” for at vide, om du kan lide et billede eller ej. Men brug gerne tid på at kigge ekstra godt på billederne. Hvad fungerer, og hvad fungerer ikke? Ønsker du et billede i samme stil? Eller kan du se, at fotografens arbejde er alsidigt, så I i fællesskab kan finde frem til netop den stil, du ønsker?

Simplicity is key. Vælg neutrale og ensartede farver, gerne i klassiske snit. Det kan være en sort enkel overdel, et par tidsløse bukser eller en minimalistisk kjole. Medmindre at det er tøjet som skal i fokus, bør du overveje at droppe tern, store mønstre, tekst, logoer og print. Ved portrætfotografering er det nemlig dig som person, som er udgangspunktet. Derfor skal din påklædning være neutral. Forsøg at undgå at bære en helt hvid trøje, da den hvide farve lyser op og fjerner fokus fra motivet.
Det er min fornemmeste opgave som fotograf at få dig til at fremstå så professionelt, naturligt og imødekommende som muligt. Alle mennesker er forskellige, har forskellige kropsholdninger, og nogle mener, at deres højre side er bedre end den venstre og vice versa. Du kan være helt tryg ved, at jeg hjælper dig til at slappe af foran kameraet, og være dig selv. Som fotograf hjælper jeg altid med god råd til hvordan du poserer/fremstår bedst. Et eksempel på en god posering til et professionelt portræt er, at du drejer siden lidt væk fra kameraet, men beholder ansigtet i fokus til kameraet. Hænderne kan du have i lommen. Har du hænderne over kors, er det vigtigt, at du husker at smile.
Det er dog ikke noget, du skal blive nervøs for. Selvom du ikke har nogen erfaring i at så foran et kamera, sørger vi for, at resultatet bliver vellykket. Det er også min erfaring, at poseringerne kommer helt naturligt, når du står foran kameraet. Jeg guider dig hele vejen igennem og sørger for en afslappet stemning, så dine billeder bliver naturlige og professionelle. Vi undgår det stive og opstillede look, og du kan altid få lov til at se billederne undervejs og vurdere, hvilke poseringer og udtryk, der virker for dig.
Scroll til toppen