Projekbeskrivelse

Film og billeder til Scandlines

Scandlines historie går tilbage til 1872. Hvor det hele startede med etableringen af den første jernbane-færgeforbindelse, som var mellem Gedser og Warnemünde.
Meget er sket siden da, og i dag har Scandlines verdens største flåde af hybridfærger. De to sidste er hybridfærgerne mellem Gedser og Rostock, og det var disse to jeg skulle følge tæt i mere end to år. M/F Berlin og M/F Copenhagen er navnene på de nye færger, og jeg har fulgt dem fra skrog til færdige funktionsdygtige færger.

Timelapse filmproduktion af ombygningen over et år, som blev til over to. Samt pressebilleder hver måned i samme periode. Yderlig har jeg dækket indvielsen, som foregik i tyskland med billede og film, som blev brugt på diverse danske og udenlandske tv stationer.

Film og billeder til Scandlines - Fotograf i Odense - Claus Lillevang

Langvarigt samarbejde
– Teknisk og professional løsning

Fra sommeren 2014 til sommeren 2017 var fotograf Claus Lillevang fast tilknyttet Scandlines Danmark som fotograf for at dokumentere ombygningen af to nye hybridfærger på Fayard værftet i Lindø Industripark.
Dels ønskede vi en video, der kunne illustrere hele forløbet, og dels har vi haft brug for stillbilleder og video undervejs af blandt andet arbejdssituationer og opnåede milepæle.

Til timelapsoptagelser fik Claus med kort varsel opsat kameraer, så det teknisk fungerede til at kunne optage fra samme vinkel igennem flere år.
Claus har altid vist alle faggrupper på værftet stor respekt, og fordi han er kommet jævnligt og har opbygget tillid, har han kunnet komme tæt på. Det har givet billeder og optagelser af arbejdssituationer og detaljer, der kan være vanskelige at få.
Behovet for mange optagelser og billeder udendørs har krævet en stor fleksibilitet af Claus, fordi han har måttet planlægge efter vind og vejr. Fleksibilitet har han også udvist, når jeg pludselig fik en god ide eller havde et akut behov for at få dokumenteret specifikke forhold.

Igennem årene har Claus’ professionalisme også vist sig ved, at han giver mere, end vi selv har tænkt på eller forventet. Hvis jeg for eksempel bad om dokumentation for et lagt gulv i færgens parfumeriafdeling, sørgede Claus for, at jeg ikke bare fik billeder af nogle fliser. Han leverede billeder med perspektiv, liv og detaljer, der gjorde motivet interessant at se på.

Claus fulgte den første færge helt til dørs, da den blev navngivet i Rostock i maj 2017. Siden har han også sørget for, at vi ud fra timelaps, stillfotos og videooptagelser fik fortalt historien og skabt en film, der illustrerer det lange forløb med ombygningen af hybridfærgerne.

Helt overordnet har Claus været en rigtig god samarbejdspartner. Han leverer til tiden og altid på en nem måde. Desuden er han positiv og har altid forslag til at løse udfordringer.

Anette Ustrup Svendsen
Head of Corporate Communications
Scandlines Danmark ApS